Klimaat Marathon

Net als Cycling 4 Climate bieden wij de deelnemers de mogelijkheid om op een makkelijke manier nog meer klimaat-impact te maken. Wij hebben in samenwerking met Doneer Effectief en Cycling 4 Climate een fundraise-pagina aangemaakt.
Hier is de link: https://campagnes.doneereffectief.nl/klimaatmarathon-2024

Harder lopen voor de natuurlijke klimaathelden

We wilden de meeste klimaat-impact per opgehaalde euro. De Stichting Doneer Effectief adviseerde ons daarom Wetlands International als goed doel. Dit is een non-profit organisatie met haar hoofdkantoor in Wageningen die zich inzet voor behoud en uitbreiding van wetlands wereldwijd (zie projecten). Wetlands zijn landen met veel water, zoals veengebieden, maar ook de bekende mangrove-bossen. Mangrove-bossen komen voor in tropisch water op de grens van brak water, neem voor een overzicht een kijkje op de Global Mangrove Watch kaart

Wetlands zijn natuurlijke klimaathelden: 

  • ze slaan enorme hoeveelheden CO2 op, 
  • hebben een ongekende grote biodiversiteit èn 
  • de mangrove-bossen zijn natuurlijke kust-beschermers.  

Wetlands zijn dus ongelooflijk belangrijk, maar sinds 1900 is 70% verdwenen.

Dé toonaangevende non-profit organisatie voor bescherming, behoud en uitbreiding van wetlands is Wetlands International. Wetlands opereert internationaal en het hoofdkantoor is in Wageningen. Het werk van Wetlands International is dus keihard nodig! 

Doneren is heel eenvoudig;

-je kiest een team dat je wil supporten (tabblad Teams)
– doneren kan met of zonder naamsvermelding doneren;
– je ontvangt één bedankmail
 – je gegevens worden alleen gebruikt om je donatie te registreren (en dus niet voor andere doeleinden)
– je donatie is direct zichtbaar op de site!

 De cheques van Cycling 4 Climate en Running 4 Climate voor Wetlands International worden op vrijdagmiddag 21 juni overhandigd op het podium bij het KNMI-terrein.